James Moore

In 1996 behaalde James zijn Bachelor Physiotherapy aan de Universiteit van Londen. Zijn eerste Master titel voltooide hij in 2000 aan de Universiteit van Queens waarbij hij zich specialiseerde in Neurophysiology of pain science. Deze werd opgevolgd door een Master aan de Universiteit van Strathclyde in 2005. Ook heeft hij nog extra specialisaties afgerond op het gebied van Strength & Conditioning, Motor Control of Movement (Kinetic Control), Pilates, and Exercise Physiology (ACSM). De afgelopen jaren heeft James ongelofelijk veel ervaring opgedaan in revalidatie en optimalisatie van prestaties van de onderste extremiteit.

James Moore is mede-eigenaar van The Centre for Health & Human Performance (CHHP) en daarnaast Clinical Director van Sports & Exercise Medicine. Het CHHP is een vooraanstaande kliniek in Londen die zich bezighoudt met complexe musculoskeletale problematiek en revalidatie tijdens en na kanker, cardiovasculaire ziekten en niet overdraagbare stofwisselingsziekten. Naast deze werkzaamheden is James ook mede-oprichter van The Health Development & Performance Netwerk (HDPN). Met dit nieuwe innovatieve netwerk wil James zijn wetenschappelijke en praktijk kennis delen met andere zorgprofessionals. Hierbij staan zowel het onderwijzen en begeleiden als het inspireren van deze professionals voorop. Dit met uiteindelijk doel dat zij hun patiënten en atleten betere zorg en begeleiding kunnen bieden.

Een van de hoogte punten tot nu toe in James zijn carrière is zijn functie als Deputy Chef de Mission Performance Service van Team GB tijdens de Olympische spelen in Rio2016. Dit waren voor Brittannië de meest succesvolle spelen ooit in geschiedenis waarbij ze op de tweede plaats eindigde in het medaille overzicht.

De afgelopen jaren heeft James daarnaast heel veel ervaring als praktiserend fysiotherapeut opgedaan door veel (top)sporters te begeleiden tijdens nationale en internationale wedstrijden.

De opgedane kennis deelt hij graag met jou! James Moore heeft verschillende cursussen ontwikkeld. Zo geeft hij heup scholingen, knie- enkel- en voet scholingen, gaat hij dieper in op liesklachten en weet hij veel over biomechanica bij veel verschillende soorten sporten. Daarnaast heeft hij de E-learning Creating athletic movement ontwikkeld.

Upcoming Events

No Events Found