Jill Meirte (PT, PhD)

Jill Meirte is kinesitherapeute en littekenspecialiste. Ze is verbonden aan het Departement Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie REVAKI-MOVANT, Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen, van de Universiteit Antwerpen. Ze is ook werkzaam als senior researcher bij Oscare, Organisatie voor brandwonden, litteken nazorg en onderzoek.

Jill behaalde in 2016 haar doctoraatstitel met haar onderzoek over littekenbeoordelingen en kinesitherapeutische behandelingen van littekens in samenwerking met Oscare. Ze combineert onderzoeksactiviteiten met  onderwijstaken aan de Universiteit Antwerpen. Ze is ICF-trainer en heeft specifieke interesse en klinische ervaring in niet-invasieve fysieke littekenbehandeling, patiënt gerapporteerde uitkomstmaten, littekenbeoordelingen en digitalisering. Ze streeft naar een wereld met minder littekens en meer patiëntgerichte zorg met optimale levenskwaliteit en functioneren voor onze patiënten.

Jill is lid van het ICF platform, commissielid van de Professionals Allied to Medicine (PAM) van de European Burn Association (EBA) https://www.euroburn.org/pam-committee/ en lid van de Priorities in Global Burns Research stuurgroep https://burnsresearch.bristol.ac.uk/meet-the-steering-group/

Upcoming Events

No Events Found