Gedeelde kennis is dubbele kennis

Als gedreven kinesitherapeuten vinden we het belangrijk om onze behandelingen continu te verbeteren. Dit kan enkel door ons te verdiepen in verschillende invalshoeken, technieken en denkwijzen. Deze kennis willen we delen met andere professionals aan de hand van opleidingen die binnen onze ruime, maar zeer kritische visie passen. Hiermee beantwoorden we niet alleen aan onze eigen wensen maar ook aan die van vele collega’s.

Missie en visie

Bij NEXT Academy plaatsen we een kwalitatieve en gerichte kennisoverdracht tussen professionals centraal, altijd met een focus op de bewegende mens. Daarom organiseren we opleidingen die stimulerend en uitdagend zijn om van elkaar te leren en elkaar te blijven verbeteren. Vergaar kennis van experten in hun vakgebied aan de hand van een boeiende mix van verschillende leervormen. Hiervoor doen we beroep op onderwijsdeskundigen en maken we gebruik van moderne blended-learning technieken. We zorgen bewust voor een aangename en collegiale sfeer, steeds in een professionele setting.

Ons team

Next Acadamy is een project van Kevin Kuppens en Gerrit Hens. Wij zijn beiden enthousiaste en energieke kinesitherapeuten en manueel therapeuten. Naast onze activiteiten in onze groepspraktijk Kinecoach in Herentals zijn we gedreven om samen met andere professionals bij te leren en onze behandelingen te verbeteren.

Kevin Kuppens

Sinds 2004 ben ik Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. Daarna volgde ik bijkomende opleidingen als manueel therapeut en sportkinesitherapeut. Naast mijn job bij Kinecoach ben ik actief in onderwijs en onderzoek: ik ben aangesteld aan de Universiteit Antwerpen (REVAKI) en vervul opdrachten voor diverse instellingen in binnen- en buitenland. Mijn specifieke expertise heb ik te danken aan mijn doctoraatsthesis over chronische schouderpijn en pijn bij atleten. In mijn vrije tijd geniet ik graag samen met mijn twee zonen en echtgenote.

Gerrit Hens

Nadat ik in 2013 afgestudeerd ben aan de Artesis Hogeschool Antwerpen, specialiseerde ik mij verder tot manueel therapeut (VUB). Door mijn interesse in complexe revalidaties van de wervelkolom en de onderste ledematen word ik voortdurend uitgedaagd om verschillende behandelstrategieën optimaal te combineren en aan te passen aan de individuele patiënt. Ik geef zelf lezingen over Blood Flow Restriction training, een domein waar ik me sinds 2016 in verdiept heb. Mijn grootste hobby is quality time doorbrengen met mijn verloofde en twee dochters.

Wil jij ons team versterken? Of ben je geïnteresseerd in een samenwerking met NEXT Academy?