Bespaar 30% op opleidingen vanaf € 100 dankzij de KMO-portefeuille

NEXT Academy is door de Vlaamse Overheid erkend als dienstverlener die gebruik mag maken van de KMO-Portefeuille. Hierdoor kan je je als onderneming of éénmanszaak inschrijven voor onze opleidingen en 30% van je inschrijvingsgeld laten financieren door deze subsidiemaatregel van de Vlaamse Overheid.

In januari 2023 is de procedure voor het gebruik van de KMO-portefeuille gewijzigd. U dient tijdens je aanvraag aan te geven dat een gekozen opleiding valt onder het thema ‘Beroepsspecifieke Competenties’.

Indien u kiest voor het gebruik van de KMO-portefeuille bent u zelf verantwoordelijk voor de correcte afhandeling ervan. Hieronder kan u de nodige informatie terugvinden om de procedure correct te laten verlopen.

Hoe maak je gebruik van de KMO-portefeuille?

Eerst en vooral moet je je onderneming registreren bij VLAIO. Dit kan je meteen hier doen. Meer info vind je in deze handige handleiding.

Opgelet:

voor een succesvolle registratie bij VLAIO, moet je geregistreerd staan als zelfstandige in de Kruispuntbank voor Ondernemingen (KBO). Jij of de instelling waarvoor je werkt, moet dus in het bezit zijn van een geldig ondernemingsnummer.

Zo geniet je van de KMO-portefeuille bij inschrijving voor één van onze opleidingen

Wanneer de opleiding waarvoor je je wil inschrijven in aanmerking komt voor de KMO-portefeuille, kan je dit aanvinken op de opleidingspagina. Wanneer je dit aanvinkt, zal enkel het btw-bedrag (21%) meteen aangerekend worden. Je bent zelf verantwoordelijk om onderstaande stappen binnen het systeem van de KMO-portefeuille tijdig in orde te maken & op te volgen.

 

Opgelet, je kan tijdens het afrekenen geen opleidingen combineren waarop de KMO-portefeuille wel en waarop deze niet van toepassing is. In dat geval zal de module een conflict geven. Wil je dus zowel opleidingen met en zonder KMO-portefeuille aankopen, dien je hiervoor meerdere aparte aankopen te doen. Voor je eigen gebruiksgemak raden we dan ook aan om elke opleiding apart aan te kopen.

 

Je steunaanvraag opstarten. Is je bestelling afgerond? Dan kan via KMO-portefeuille een projectaanvraag opgestart worden. Dit dient te gebeuren binnen de 2 weken NA DE START van een opleiding. Voor je eigen gemoedsrust doe je dit meteen na je registratie. Meer info vind je hier. Opgelet: enkel het bedrag excl. btw komt in aanmerking voor de KMO portefeuille. Het is dus van belang dat je het bedrag exclusief btw vermeldt als projectbedrag.

Belangrijke info die je nodig hebt:

NACE-code voor ambulante revalidatieactiviteiten: ‘86905’.

Ons DVO-nummer: DV.O 240 359.

Erkenningsnummer dienstverlener: 0688927157 op naam van Next.

Sinds januari 2023 is het van belang aan te geven binnen welk THEMA een opleiding hoort. Je kiest uit een keuzemenu de optie ‘Beroepsspecifieke Competenties’.

 

Stort je eigen aandeel. Na de bevestiging van je subsidieaanvraag, ontvang je een mail met een ‘aanvraag tot storting’ samen met de stortingsgegevens voor jouw eigen bijdrage (70%) aan Sodexo.

 

Betaling projectbedrag: van zodra Sodexo de storting van jouw aandeel ontvangen heeft, stort de Vlaamse Overheid de subsidie (de overige 30%). Je ontvangt hiervan een melding per e-mail. Let op: Hiermee is het resterende bedrag nog niet betaald aan Next Academy.  Je moet dus zelf nog het volledige projectbedrag aan ons overmaken. Dat doe je door je opnieuw aan te melden via de KMO-portefeuille en vervolgens bij je project op de knop ‘betalen’ te klikken.